Pensionstalling

Pensionstalling

Over paardenwelzijn valt veel te zeggen en op sommige onderwerpen lopen de meningen ver uit elkaar. Vooral de laatste jaren is het een thema dat steeds vaker en steeds meer aandacht krijgt en dat op zich is een goede zaak.

Binnen onze visie op paardenwelzijn streven wij naar een huisvesting en verzorging die zoveel mogelijk aansluit bij en ruimte geeft aan de natuurlijke behoeften van het paard.

Bij ‘t Wijland bieden wij momenteel plek aan zes paarden waarvan een deel op pensionstalling staat. De huisvesting bestaat uit een zogenaamde paddockparadijs. Dit is een pad rondom één of meerdere weide- of groenpercelen. Op verschillende plekken op het pad zijn elementen aangebracht die het paard motiveren om in beweging te komen en/of een  effect hebben op de vorm van beweging (kinesiologie). Daarnaast wordt er gevarieerd in de ondergrond door deels gebruikt te maken van verharding, zand, grind, etc. Dit heeft een positief effect op de hoeven.

Het principe van een paddockparadijs is toe te passen op kleine en grote percelen. Het voordeel van deze indeling van een buitenruimte voor paarden is het behoud van de bewegingsvrijheid en -ruimte van het paard, terwijl men tegelijk de weidegang kan regulieren.

Langs de paden kan men naar wens op diverse plekken groen aanbrengen wat naast gras een goede aanvulling biedt op het dieet van het paard. Dit groen biedt tevens beschutting voor verschillende weersomstandigheden.

Binnen de paddockparadijs leven onze paarden in een groep met paarden van diverse leeftijden. Naast de reguliere groep hebben wij een aantal senioren in een eigen paddockparadijs lopen. Hierin zoeken wij de combinatie met een voedselbos. Deze is nog in aanleg. 

Zoekt u een pensionstalling voor uw paard waarbij ruimte, beweging en sociale interactie voorop staat? Neem dan gerust contact met ons op want wellicht is er een plek vrij in onze pensionstalling.