Cursussen & activiteiten

Cursussen & activiteiten


Bij ‘t Wijland organiseren we diverse cursussen en workshops rondom het thema natuur, planten en dieren. Ook voor externen is het mogelijk om bij ons een cursus of workshop te organiseren. Neem hiervoor contact met ons op via [email protected]

Workshop ‘de natuurlijke (paarde)weide’

Weet jij welke grassen en planten er in je wei staan en hoe je dat kunt beheren? Wil je het effect van begrazing, bemesting of juist het ontbreken hiervan zien? Wil je weten hoe weide beheer anders kan zodat niet alleen je paard hier baat bij heeft maar ook insecten en vogels?

Duik bij ’t Wijland met je neus in de grassen, ander groen en de behoefte van het paard en leer met andere ogen kijken naar het beheer van een wei.

Datums:  16 juli 2022
Tijd:  9:30 – 13:00
Kosten: € 25,-
Inclusief koffie, thee en informatie materiaal

Opgave: stuur een mail met je naam en het aantal deelnemers naar [email protected]
Je ontvangt daarna een bevestiging en informatie over de betaling van de deelname kosten.

De Proeverij
Twee keer per jaar organiseren wij een proeverij (kennismaking) bij ‘t Wijland en ‘t Ganse Wij. De thema’s en activiteiten zijn wisselend. Er wordt samengewerkt met externe organisaties die aansluiten bij de missie van ‘t Wijland. De laatste Proeverij was op 24 juli 2021. De datum voor de volgende Proeverij moet nog gepland worden. Via deze pagina kun je jezelf dan aanmelden.